İSTANBUL / PENDİK - Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu

Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu'nun Tarihçesi

Kuruluş Amacı:

29 Ekim 1984 yılında İlkokul ve Ortaokul seviyesinde Milli Eğitime ve topluma hizmet etmek üzere çocuklara temel eğitimi ve öğretimi kazandırmak amacı ile kurulmuştur.

Yıllar içinde Okulun amaçlarındaki değişiklikleri:

Okulumuz 1990 yılına kadar ilkokul ve Ortaokul olarak bağımsız hizmet vermiştir. 1990–1991 Öğretim yılında ilköğretimin hedefleri doğrultusunda ilköğretim okulu statüsüne dönüştürülmüştür. Bugün bu statüde eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Okul adını nerden alıyor?

Okul kurulduğu yıllarda ismini yer adı olarak alıyor.

Hakkında bilgi:

Okul 29 Ekim 1984 yılında devletin yaptırdığı bina ile Pendik Ortaokulu ve Pendik ilkokulu olarak eğitim ve öğretimine başlamıştır.

Ancak aynı belediye sınırları içerisinde Pendik İlkokulu bulunduğu için aynı yıl okulun ismi PENDİK Doğu Ortaokulu ve Pendik Doğu İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

1990–1991 Eğitim öğretim yılında İlköğretim statüsüne dönüştürüldüğü için Pendik Doğu İlköğretim Okulu ismini almıştır.

1992 1993 Öğretim yılında hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan bir salon ve 16 dershanelik ek bina ilavesi ve bakanlık onayı ile okulun ismi ORHAN SİNAN HAMZAOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU olarak şahıs ismi almıştır..

Yayın: 09.12.2012 - Güncelleme: 07.10.2023 22:19 - Görüntülenme: 2993